Uudised 2021/2022

Maailmakoristuspäevad Valga Põhikoolis

09:41 28. september 2021
Vaatamisi:

13. - 24. septembril toimusid Valga Põhikoolis maailmakoristuspäevad, mille raames käisid õpilased meie linna tänavaid puhtamaks muutmas. Kokku osales aktsioonis 191 õpilast ja õpetajat. 

Nagu ikka tuleb maailma muutmiseks alustada kodust, nii alustasid ka meie õpilased koristustöid kooli ja kodu ümbrusest. Näiteks korrastati Kungla, E.Enno, Jaama pst, Maleva, Pargi, Allika ja Vabaduse tänavaid ning Säde hotelli, spordihalli, kooli, Kungla tn korvpalliplatsi ja raudteejaama ümbrust. Mitmed õpilased aga korrastasid ka Pedeli jõe ja Circle K kütusejaama piirkonda. Oli ka õpilasi, kes koristasid oma kortermajade ümbrust ja isegi trepikodasid.

Tavapäraste pisiprügi leidude asemel oli ka palju üllatavaid leide. Näiteks ei osanud õpilased arvata, et linnast võib leida täiesti sõitva lapsevankri või suure mantli. Võrreldes eelmise aastaga oli aga rohkem pakendeid, taarat ja muidugi näomaske. 

Koristuspäevade mõte ei ole ainult linn puhtamaks saada vaid märgata kui palju prügi meid tegelikult ümbritseb ning panna meid mõtlema, mida saame ise selleks juba ennetavalt ära teha, et linn oleks puhtam.

Suur kiitus ja tänusõnad koristuspäevadel osalenud klassidele: 5.c (Pauliina Võõras), 5.d (Elke Olesk), 6.a (Ene Sõstar), 6.c (Siiri Põldsaar, Anželika Šemeljova), 6.d (Lii Luts), 6.e/6.i (Eve-Mall Kirt), 5./6./8.f (Maarika Tikk), 8.b (Jane Koemets), 8.c (Margit Tiislär), 8.e/8.i (Ulvi Karu), 9.b (Anneli Malleus), 9.d (Tiivi Rüütel) ja käsipalliklubi Käval (Veiko Luik). 

 

Maria Sikk

Arendus- ja noorsootööjuht, maailmakoristuspäevade koordinaator Valga Põhikoolis