Uudised 2021/2022

Kooli ettevõtlusnädala 2021 kokkuvõte

10:55 11. oktoober 2021
Vaatamisi:

Meie koolis toimus üle-eestilise ettevõtlusnäda raames kooli ettevõtlusnädal 1.-8. oktoobrini. Nädala sündmused avas Jelena Kalames Valgamaa Arenguagentuurist, kes tutvustas maakondlikku noorte ettevõtluskonkurssi "NUPP NOKIB". Seejärel oli õpilastel võimalus osaleda online inspiratsioonitunnis "Idee starter", kus LAKK ilustuudio omanik Girli Vassiljev ja Eesti parima minifirma 2021 MF NOBE liige Helena Pihlak jagasid oma lugu, kogemusi ja soovitusi, kuidas märgata võimalusi ning liikuda oma unistuste suunas. 

Nädal jätkus JA Eesti poolt korraldatud majanduse e-viktoriiniga 7.-9. klassidele, kus meie koolist osalesid eelkõige 8. klassi õpilased. Kooli edukaim osaleja oli Hanna-Liisa Kronberg 8.d klassist, kes kogus 26 punkti 30-st.Tubli tulemuse tegid ka Laura-Ly Vaarend, Marlett-Mariin Liblik ja Marten Rampe 25 puntkiga ning Lisandra Vaher 24 punktiga, samuti kõik 8.d klassist.

Nädalale pani punkti 8. oktoobril toimunud ettevõtlike vilistlaste inspiratsioonitund, kus oma lugu minifirma tegemisest tutvustasid meile Rasmus Susi, Merili Treufeldt ja Danvar Lendre. Vilistlased jagasid kogemusi, kuidas põhikoolis minifirma loomine ning sellel teel jätkamine gümnaasiumis on neile kasuks tulnud ning kuhu nad on jõudnud tänaseks. Lisaks jagasid noored soovitusi, millest ja kuidas alustada ning julgustasid vastu võtma uusi väljakutseid.

Lisaks erinevatele sündmustele on veel 22. oktoobrini avatud ka väike ettevõtluse ja ettevõtlikkuse teemaline näitus kooli II korrusel. 

Ettevõtlusnädal on suurim üle-eestiline ettevõtlusüritus, mis toimub igal aastal oktoobrikuu alguses. Käesoleval aastal toimus see juhtmõtte all “Kohane ja võida!” 04.-10. oktoobril üle Eesti.

 

Maria Sikk

Ettevõtlusringi ja minifirmade juhendaja

Ettevõtliku Kooli programmi koordinaator koolis