Uudised 2021/2022

MATIK-projekt

08:08 18. märts 2022
Vaatamisi:

Sellel nädalal sai valmis Informaatika huviringi raames MATIK-projekt, kus osalevad 3. klassi õpilased.

MATIK tähistab viiel valdkonnal tuginevat praktilise kallakuga õpet ehk matemaatika, teaduse, tehnoloogia, inseneeria ning kunstide edukat ühendamist.
Ingliskeelses maailmas tähistatakse sellist õpet akronüümiga STEAM ehk Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics.

Projekti eesmärgiks oli valmistada kasutades leiutamiskomplekti Makey Makey kaks interaktiivset plakatit teemadel muusikainstrumendid ja loomad.

Õpitavad oskused:

  • vooluringi põhimõtte mõistmine;
  • muusika loomine;
  • programmide loomine, et manipuleerida vahendit;
  • disainimine (nt interaktiivne plakat);
  • loovuse õpetamine.

Töö koosnes kolmest etapist:

1. Õpilased uurisid programmeerimiskeskonda Scratch; tutvusid loomingulise kogukonnaga Pixabay, mis jagab autoriõigusteta pilte, muusikat ja videoid ning laadisid sealt alla plakatite jaoks vajalikud pildid ning printisid need välja.

2. Tutvusime Makey Makey komplektiga. Vahendiks on trükiplaat koos ühendustega, krokodillid ja USB-kaabel, mis õige ühenduse peale tekitab vooluringi, millega saab juhtida klaviatuuri või hiirt. See funktsioon lubab vahendil toimetada iga arvutisüsteemi ja veebilehega. Kõige kuulsamad näited vahendi kasutamisest on seotud muusikaga või Super-Mario laadi Scratch baasil loodud mängudega. Osa õpilastest tegi plakatid valmis, teised programmeerisid Scratchis helisid.

3. Töövahendite ühendamine ja katsetamine.

Videod valminud plakatidest 

 

Kasutatavad keskkonnad:

https://makeymakey.com/
https://pixabay.com/
https://scratch.mit.edu/